De coach

Christien Pino – van Spaendonck. Christien Pino

 

 

Motivatie

30 tot 40% van de studenten komt er in het eerste jaar achter een verkeerde studiekeuze te hebben gemaakt.

Geconfronteerd met de persoonlijke dilemma’s en de problemen die die financieel met zich meebrengen (zo’n verloren studiejaar kost toch minimaal 12000 euro) vond ik dat daar meer aandacht voor moest komen.

Inleving, interesse, kennis, analyse en tijd

Kenmerkend voor mijn aanpak is dat ik mij goed kan inleven. Ik ben geïnteresseerd in diegenen die ik begeleid en in wat hen beweegt. Daarnaast ben ik enthousiast over studies en studeren en beschik over een brede kennis op dit gebied. Ik neem de tijd om te luisteren en kan goed analyseren.

Samen met de leerling/student wil ik er achter komen waar de kwaliteiten en interesses liggen en hoe die het beste tot hun recht komen.

Opleiding en werk

Christien Pino – van Spaendonck is afgestudeerd in de Sociaal Economische Geschiedenis aan de Universiteit Leiden, daarna heeft zij gewerkt bij het Ministerie van financiën als beleidsmedewerker en bij Philips als informatie en businessconsultant.

Tijdens haar werk bij Philips heeft ze haar postdoctoraal Master of Information Management afgerond aan de Tias opleiding in Tilburg. Ook volgde zij verscheidene cursussen op het gebied van consultancy, logistiek, bankwezen, advisering en recht.

Na de verhuizing naar Twente was zij werkzaam als assessor, projectmanager, interim manager bij de Twente School of Management, office manager bij Pino & Partners, en als vrijwilliger in het schoolbestuur van de Bornsche Scholen Vereniging en het hockeybestuur van Hockey Club Twente.

Onlangs heeft zij een coachopleiding gevolgd voor Life & Loopbaancoach bij de Balansgroep in Driebergen en deze aangevuld met een bevoegdheid voor het gebruiken van de Talenten Motivatie Analyse methode, een opleiding tot Reiss Profile Master , gebruik van de Talent Focus testen, en De DISC test van Thomas Education. Tevens volgde zij een training in Faalangstreductie en heeft zij zich verdiept in studiekeuze bij Dyslexie en Hoogbegaafdheid.

Studiekeuze Nederland

Aangesloten bij Studiekeuze Nederland, een vereniging van onafhankelijke en zelfstandig gevestigde studiekeuzecoaches die op verschillende plaatsen in het land werkzaam zijn.