Blog

Matchingsdagen ofwel studiekeuzecheck

By

mei 30, 2015

Uncategorized

De eindexamens zijn achter de rug, tijd om te doen waar je zin in hebt. Daarnaast ook tijd om de puntjes op de i te zetten voor de plannen van volgend jaar. Dat kan zijn die kamer regelen, je opgeven voor de introductie dagen, de papieren nog eens doornemen, de studenten ov kaart etc.,

Voor sommige van jullie zijn er eerst nog de matchingdagen ofwel de studiekeuzecheck. De aandacht die hieraan besteed wordt verschild erg per universiteit en hogeschool. Sommige houden het bij een digitale vragenlijst zonder echte feedback, anderen geven een goed beeld van de studie en gaan met de student in gesprek of er sprake is van een goed match.

Het is goed je te beseffen dat de studiekeuzecheck er niet zo zeer is voor universiteiten en hogescholen maar meer voor jou. Zij geven aan of je naar hun mening past bij de opleiding ( let wel ze kunnen je hierop niet afwijzen) en jij kan nog eens kijken of dit is wat je echt wil. Bedenk goed:

Als je een negatief advies krijgt dan is dat meestal niet voor niets. Vorig jaar waren er in Utrecht, van diegene die toch doorgingen na een negatief advies, 75 % gestopt voor februari! Self-fulfilling prophecy? Misschien, maar een negatief advies is toch een reden om nog eens stil te staan bij je keuze, ook al is het niet leuk om al je plannen om te gooien.
Valt de studie informatie tegen en is het echt niet wat je had gedacht, bedenk dan nog eens of je het door wil zetten, beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald
Mocht je matching en keuzes nog eens willen bespreken dan kan je altijd even langskomen of bellen.

Christien

 

 

Comments are closed.

 

Deel dit: