Blog

Tussenjaar besteden aan?

By

juni 20, 2016

Uncategorized

Geweldige inspirerende bijeenkomst over de mogelijkheden van een tussenjaar en wat daar bij komt kijken.

Mijn conclusie, ook nu weer: Voorbereiding is alles, en het liefst ook nog op tijd.

Als studiekeuzecoaches zijn wij voor een tijdige oriëntatie van wat je na je studie gaat doen. Dit alles met plezier in het verkennen en in eerste instantie alle mogelijkheden open. Enige hulp in een vroeg stadium (voor de eindexamenklas) zodat je gerichter open dagen en meeloopdagen kan bezoeken is vaak een uitkomst. Zo maak je een weloverwogen keuze en ben je op tijd voor de selecties en de inschrijvingen. Dit geld voor MBO, HBO. WO en masters.

Wat geld voor je studiekeuze geld ook voor je tussenjaar. Een goede voorbereiding is een voorwaarde voor een keuze die aansluit bij wat je echt wil en kan.

Natuurlijk is een tussenjaar een goede optie om te groeien in kennis en levenservaring.

showcase-horizon

Maar mocht je echt naar het buitenland gaan of gaan werken dan is het wel van belang dat je je al oriënteert op het jaar daarna en dat, indien mogelijk, dat jaar ook al ondersteunend is voor de weg die je denkt daarna in te slaan.

Nog een waarschuwing voor diegene die denken de studiekeuze een jaartje uit te kunnen stellen, de eerste deadlines voor de selectiestudies zijn al in het najaar. Wil je studeren in het buitenland dan moet je soms nog vroeger zijn. Helaas, het is niet anders.

Wil je je bezinnen op studiekeuze of tussenjaar, wij helpen je graag.

https://www.nvs-nvl.nl/nieuws/691-nvs-nvl-pleit-op-radio-en-tv-voor-goede-invulling-van-tussenjaar

http://www.americangap.org/images/AGA%20Gap%20Year%20Brochure.pdf

 

Comments are closed.

 

Deel dit: